top of page

BÖCKER OCH PODD

IMG_1076.jpeg

50 myter om hållbarhet

I 50 myter om hållbarhet guidar en av Sveriges mest folkliga hållbarhetsexperter, Jessica Cederberg Wodmar, oss genom komplexa frågor samtidigt som hon slår hål på myter om hållbarhet. Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det. Och hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet.

Hållbarhetspodden

Som ledare för Veckans Affärers Hållbarhetspodd har Jessica mött olika näringslivsprofiler för att diskutera vad hållbarhet innebär för dem. Hon har bland annat träffat Svenskt Tenns VD Maria Veerasamy, Ungdomsbarrometerns VD Ulrik Simonson, Allbright Foundations VD Amanda Lundeteg, Norrsken Foundations VD Erik Engellau-Nilsson, Electrolux VD & Koncernchef Jonas Samuelsson, ekonomiprofessorn och författaren Michael Dahlén samt Polarbröds VD Karin Bodin.

hållbarhetspodden2.png

Hyfsat hållbar

Vi rör oss mot ett allt mer hållbart samhälle, men det går sakta. Både företag och individer behöver få upp farten och komma vidare. Hemligheten ligger i att acceptera att hyfsat hållbart är hållbart nog, för ingenting är helt hållbart. Det finns alltid något som inte uppfyller kraven från samhället, chefen, medarbetarna och konsumenterna. Rädslan att bli anklagad för att grönmåla och skönmåla lamslår många som vill berätta om sina insatser för en hållbar utveckling.

hyfsat hållbar.jpeg
Namnlös design (1).png

Klimatkoden

Tillsammans med meterologen och hållbarhetsföreläsaren Pär Holmgren skrev Jessica boken Klimatkoden. Den handlar om att kunna tolka den djungel av klimatbuskap som når oss varje dag. Dessutom får du som läsare en överblick över klimatfrågan, så att du sedan kan hjälpa vänner, grannar, partner och syskon att bli mer klimatengagerade. Med hjälp av alla dessa tips kan du själv knäcka klimatkoden för att också fördjupa ditt sammanhang och din kunskap!

bottom of page